Project: Typemachine

Ongeveer 7 jaar geleden heb ik op de rommelmarkt deze typemachine voor €5,- gekocht. “Waarom?” Was de vraag die ik van velen kreeg. “Ik hou van mechaniek, spullen van vroeger, en kan tijdens rommelmarkten nogal impulsief wat kopen (volgens mijn vader, die het troep noemt).” was dan altijd mijn antwoord. De passie voor mechanische dingen en oude spullen is wel overduidelijk terug gekomen in mijn afstudeerdonderzoek en film genaamd Fixed

Een aantal jaar geleden ben ik deze typemachine in 3D gaan modellen. En om shading en lighting verder te ontwikkelen heb ik dit bestand er weer bijgepakt. Dit is mijn meest recente render van de typemachine. Eenmaal bezig kwam ik er achter dat sommige onderdelen niet lekker werkten, dus ik ben weer aan het moddelen gegaan. En dacht waarom ook dan niet meteen helemaal goed modellen zodat ik het kan gaan riggen. En de hele typemachine in en uit elkaar kan straks.

De bedoeling is om deze typemachine op schaal te moddelen, daarna te painten voor de rusty look. Vervolgens ga ik hem compleet riggen en daarna animeren om dit gerenderd op te leveren.

De typemachine zet ik nu in elkaar zodat elk schroef ook door een gaatje past enz.. Veel maar zeker leuk werk!

Status van dit project:

Modeling 40%
UV'ing 30%
Rigging 10%
Texturing / Painting 0%
Shading / Lighting 0%
Animation 0%
Rendering 0%